Myllärin rukiiset ahvenfileet

12.04.2020

Annoksesta riittää kahdelle raittiin ulkoilman nälkäistämälle.

Ainekset:

0,5 kg ahvenfileitä

2 - 3 tl meri- tai sormisuolaa

n. 2 dl Liperin Myllyn Luomu Riihiruisjauhoa

Paistamiseen: voita

Sekoita jauhot ja suola laakealla vadilla keskenään. Pyöritä kalat jauhoseoksessa ja paista voissa pannulla tai muurikalla rapeiksi.

Ahvenfileiden sijasta voit käyttää silakkafileitä, perattuja kokonaisia muikkuja tai perattuja ja suomustettuja pikkuahvenia, kalaa.

Tarjoiluehdotus:

Riihirukiiset kalat maistuvat myös blinien tapaan ohralettujen päällä suolakurkkuisen kermaviilikastikkeen kera tai sellaisenaan vaikkapa kesäyöpalana ruisleivän lisukkeena. Kokonaisen aterian saat tarjoamalla lisäksi raikasta salaattia ja kermaista kukkakaalimuusia.